lördag 23 april 2011

Twitter in my heart

Måste bara tipsa alla er att bli medlemmar i twitter! Det är en hemsida där massa människor och kändisar "micro-bloggar", alltså sbloggar men skriver korta blogginlägg som är max 140 tecken. Det är väldigt roligt när man väl kommer in i det, men det kan vara knepigt i början. Därför kommer här en mini twitter guide! 

1. Bli medlem genom att gå in på twitter.com och tryck på "sign up".


2. När du har ett konto kan du börja med att lägga till eller följa personer du känner och kändisar du gillar. Det kan du göra genom att söka i sökfältet efter deras namn, och sedan trycka på "people". Om det är en kändis kommer det nog upp en massa alternativ, och för att veta att du går in på "den riktiga" så måste det finnas en ljusblå block bredvid dess namn. För att följa personen (det gör att alla deras inlägg/tweets kommer till din startsida) så trycker du bara på "follow".

3. Gör ett inlägg (tweeta). För att göra ett inlägg trycker du på symbolen bredvid din avatar (profil bild), symbolen är en fyrkant med en penna i. Sen är det bara att skriva! Men det finns lite "regler" som gör twittrandet mycket enklare och roligare! som att om du ska skriva till någon, t.ex. mig så skriver du @clofina ... Det är också så att det finns olika ämnen (topics) som du länkar i ditt inlägg. Om du tillexempel vill skriva om den kommande True Blood säsongen så finns det några topics som är: tb withdrawal & waiting sucks. Då kan du t.ex. skriva:

Ååå, längtar såå efter nya true blood säsongen! Klarar inte detta #tbwithdrawal ! Arrgh, #waitingsucks !!

4. När du sedan läser tweets kan det vara lite svårt att tyda dem i början. Både för att den är mycket förkortningar, folk delar upp långa texter i massvis med tweets och för att det finns vissa förkortningar som twitter skriver när man till exempel "retweetar" ett inlägg.

(Retweetar är när man tycket att någon har skrivit ett interesant inlägg, och du vill att dina följare oxå ska få ta del av det). Då trycker man på knappen som heter RETWEET och så kommer det upp på din logg. Om vi säger att "Lisa" tycket att inlägget jag skrev förut var roligt så ser det ut så här på hennes profil om hon retweetar det:

RT: @clofina: Ååå, längtar såå efter nya true blood säsongen! Klarar inte detta #tbwithdrawal ! Arrgh, #waitingsucks !! 


Det var nog det mesta, men om ni har fler frågor/ om det är något ni inte fattar så tveka inte att kommentera! Hoppas detta var till någon hjälp! kram!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar